Zašto stomatološka ordinacija treba pametan softver?

Zašto stomatološka ordinacija treba pametan softver za vođenje poslovanja?

U modernoj stomatologiji privatne ordinacije koriste razne tehnologije koje im olakšavaju i ubrzavaju rad.  Ali zašto bi se uz sve više troškove rada i poslovanja, jedna stomatološka ordinacija odlučila na pametan softver za vođenje poslovanja?

Više o tome zašto je za stomatološke ordinacije važno imati softver koji je isključivo fokusiran na poslovanje ispričao je EasyBusy stručni suradnik, dr.med.dent. Krešimir Domazet:

Moderni pacijenti zahtijevaju i moderan pristup

Pacijenti očekuju individualnu brigu od strane privatne ordinacije koju su odabrali. To znači da očekuju da ordinacija brine kako se osjećaju nakon pojedinih zahvata, da su na vrijeme informirani o sljedećem terminu te da ih se kontaktira  u slučaju bilo kakvih promjena rasporeda.

Ukoliko se ovaj posao radi ručno, potrebna je vojska ljudi i više sati svaki dan. Međutim, ukoliko se ovaj posao ne odradi, pacijenti odlaze u ordinacije gdje će imati takvo iskustvo i gdje će se ispuniti njihova  očekivanja.

Koje je rješenje?

Najbolje rješenje je pametan softver za vođenje poslovanja i implementacija dobrog CRMa koji će većinu tih zadataka odraditi automatizmom. EasyBusy omogućuje zadavanje planiranih aktivnosti i zadataka te automatizirano slanje e-mailova i SMS-ova pacijentima.

Na taj način možete individualno pristupiti pacijentu. Kroz slanje podsjetnika smanjujete mogućnost nedolazaka na dogovorene termine. Također možete slati automatizirane čestitke za rođendan što će Vaše pacijente sigurno oduševiti.

Sve to će komunikaciju učiniti nemjerljivo bržom i lakšom, a u konačnici će pacijenti doživljavati Vašu ordinaciju kao mjesto gdje se koriste najmodernije tehnologije i najhumaniji pristup radu i komunikaciji.

Top 5 pitanja o softveru za stomatološke ordinacije

Osim vanjskog dojma na pacijente, EasyBusy će i Vama i Vašem osoblju učiniti rad ljepšim, lakšim i jednostavnijim.

Sva dokumentacija, svi računi i narudžbenice koje zauzimaju čitave ormare i skladišta, mogu se nalaziti unutar jednog programa koji se nauči koristiti u sat vremena.

Zamislite da vam se na jednom mjestu nalaze:

 • svi administrativni zadaci
 • kartoni pacijenata
 • evidencije materijala
 • sve računovodstvene zavrzlame
 • izdavanje i plaćanje računa
 • fiskalna blagajna, sva komunikacija članova tima
 • rasporedi
 • i sve ono što inače vodite u 10 različitih računalnih programa ili još gore, bilježnica i hrpa post-it papirića

te da Vam je dostupno u bilo kojem trenutku s bilo kojeg mjesta bez obzira jeste li na računalu, mobitelu ili tabletu. EasyBusy kao cloud rješenje upravo to i omogućuje.

EasyBusy će Vam dati mogućnost da saznate apsolutno sve o Vašem poslovanju jer analizira čak i one stvari kojih se sami nikada ne biste sjetili.

Analitički izvještaji koje EasyBusy radi za Vas daju Vam uvid u sve aspekte Vašeg poslovanja. Svi podaci o pacijentima koji se bilježe u svakodnevnom poslovanju osnova su za analitičke izvještaje. Oni daju točnu sliku o svim segmentima poslovanja ordinacije i medicinskim i nemedicinskim koji su nužni za donošenje strateških poslovnih odluka.

EasyBusy, osim osnovne analitike o broju pacijenata, zahvata i prihoda, putem analitičkih alata daje i brojne napredne informacije. Primjerice, možete saznati odgovore na pitanja poput:

 • “koliko je implantata ugradio pojedini liječnik prošli mjesec”
 • “koliki je bio prihod od ortodontskih usluga u prošloj godini”
 • „koliko je prosječno potrošio pacijent koji je došao putem preporuke, a koliko onaj putem Facebook oglašavanja”
 • “koliko vremena treba da se pacijent odluči doći na prvi pregled”
 • “koliko pacijenata koji su bili samo na prvom pregledu živi u radijusu od 3 km zračne linije od ordinacije” i sl.

U konačnici, sve što EasyBusy radi može se svesti na tri riječi. EasyBusy automatizira, organizira i unaprjeđuje.

Na nama kao doktorima dentalne medicine ostaje da radimo ono što volimo, a EasyBusyju prepustimo vođenje administrativnih procesa.